Lagana krem čorba od spanaća

 

Sastojci

  • glavica mladog ili crnog luka
  • 400 g FRIGLO Spanaća u briketima
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 krompira srednje veličine
  • 2-3 šargarepe
  • čen belog luka (može i ne mora)
  • manji koren peršuna
  • so i biber po ukusu
  • sušeno povrće

Priprema


Na blagoj temperaturi prodinstati na maslinovom ulju glavicu mladog ili crnog luka. Posle nekoliko minuta dodati sitno iseckanu šargarepu, koren peršuna i beli luk, pa još malo dinstati i ukoliko je potrebno dodati malo mlake vode.  Sipajte oko 1l vode i stavite kompir iseckan na kockice (da bi se što pre skuvao).  Kada čorba provri dodajte Friglo spanać u briketima i začinite čorbu po ukusu. Na laganoj temperaturi kuvati 3-4 minuta i sklonite sa ringle. Čorbu izmiksati štapnim mikserom ili prebaciti u blender pa izblendirati do kremaste teksture. Po želji možete dodati malo biljne pavlake.

Posluživanje

Ova zdrava čorbica može se jesti topla il hladna. Idealna je za decu, vegetarijance i sve one koji su poklonici zdravog načina ishrane. 

Friglo Vam želi prijatan obrok!