Čorba od karfiola

Čorba od karfiola

Kremasta čorba od karfiola je savršena opcija za hladnije dane kada želite lagano, ali hranljivo jelo. Bogata vlaknima i vitaminima, ova čorba pomaže jačanju imuniteta i doprinosi osećaju sitosti. Idealna je za sve koji žele zdravo uživanje u svakom zalogaju. Sastojci 400 g Friglo smrznutog karfiola 2 šargarepe, iseckane na kolutove 1 crni luk, sitno iseckan 2 čena belog luka, sitno iseckana 1 krompir, oguljen i iseckan na kockice 1 kašika maslinovog ...

Opširnije
Potaž od spanaća i graška

Potaž od spanaća i graška

Grašak i spanać predstavljaju pravu hranljivu moć u vašem tanjiru, bogati vitaminima, antioksidansima i vlaknima koji jačaju imuni sistem i smanjuju rizik od hroničnih bolesti. Ova ukusna kombinacija ne samo da doprinosi zdravlju srca i poboljšava probavu, već osvežava telo i duh, pružajući vam energiju i vitalnost kroz svaki obrok. Sastojci 300 g Friglo smrznutog spanaća 200 g Friglo smrznutog graška   1 celer (ili celerov koren) 1 manja ...

Opširnije
Sotirani rakovi sa boranijom i mladim krompirima (2 porcije)

Sotirani rakovi sa boranijom i mladim krompirima (2 porcije)

Sastojci: 200 g Friglo zelena boranija mlada 400 g kraljevskih gambora ili škampa 300 g mladih krompirića 80 g maslaca 1,5 do 2 dl belog vina granlica svežeg ruzmarina čen belog luka 1 limun, čeri paradajz, rukola, ribizle so mleveni crni biber Način pripreme: Dobro oprati mlade krompiriće pa ih kuvati u slanoj ključaloj vodi zajedno sa Friglo zelenom boranijom , oko 20 minuta. Kada je povrće skuvano, ...

Opširnije
Ragu od mesa sa zlatnom mešavinom (3 do 4 porcije)

Ragu od mesa sa zlatnom mešavinom (3 do 4 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo zlatna mešavina panonska 600 g junećeg mesa 200 g crnog luka 2 dl paradajz soka 2 čena belog luka suncokretovo ulje 1 lovorov list so mleveni crni biber tucana aleva paprika peršunov list šećer pire krompir Način pripreme: U šerpi, na srednjoj temperaturi, na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Dodati meso isečeno na kockice pa ga začiniti solju. Sve dobro promešati pa uz povremeno ...

Opširnije
Potaž od kukuruza

Potaž od kukuruza

Sastojci: 450 g Friglo kukuruz ekstra mlad 1,2 l vode 1 glavica crnog luka 150 g svežih ili zamrznutih vrganja 1 peperonćino suncokretovo ulje so mleveni crni biber semenke bundeve, lana, suncokreta svež peršunov list Način pripreme: U šerpi, na malo ulja propržiti sitno iseckani crni luk pa dodati kukuruz, vrganje i ljutu, suvu, crvenu papričicu. Zatim povrće naliti vodom pa kuvati narednih 25 do 30 minuta.  Kada je kukuruz skuvan, povrće dok ...

Opširnije
Pileći medaljoni sa pireom od graška (2 porcije)

Pileći medaljoni sa pireom od graška (2 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo grašak mladi 400 g pilećeg filea 30 g maslaca začinsko bilje (mirođija, nana, peršunov list) suncokretovo ulje so mleveni crni biber Način pripreme: U slanoj ključaloj vodi kuvati Friglo grašak 15 do 20 minuta. Ocediti ga od tečnosti, pa grašku dodati maslac, mirođiju, so i biber po ukusu.  Štapnim blenderom samleti smesu dok se ne dobije kompaktna masa, odnosno pire.  Formirati medaljone ...

Opširnije
Pita sa spanaćem (4 porcije)

Pita sa spanaćem (4 porcije)

Sastojci: 400 g Friglo spanaća 500 g kora za pitu 3 jaja 150 g kravljeg belog sira 200 g kisele pavlake 1 dl kisele vode 2 čena belog luka 40 g maslaca suncokretovo ulje so mleveni crni biber 1 dl vode Način pripreme: Odmrznuti Friglo spanać pa ga u posudi sjediniti sa umućenim jajima, kiselom pavlakom, kiselom vodom, izdrobljenim kravljim sirom i sitno iseckanim belim lukom. Dodati malo ulja i sve dobro promešati. Začiniti solju i ...

Opširnije
Vegetarijanski burgeri od brokolija (4-6 porcija)

Vegetarijanski burgeri od brokolija (4-6 porcija)

Sastojci: 900 g Friglo brokoli mladi 100g gauda sir 1 žumance 50g prezle 4 kom burger zemičke 4 kom listići sira čedar 1 veći paradajz kečap  majonez senf so mleveni crni biber suncokretovo ulje Način pripreme: U slanoj ključaloj vodi , kuvati Friglo brokoli 10 do 15 minuta . Nakon toga dobo ga ocediti od tečnosti i dok je još topao ispasirati brokoli viljuškom, dok se ne dobije kompaktna masa. U pripremljenu ...

Opširnije
Pileća čorba sa rezancima (4 porcije)

Pileća čorba sa rezancima (4 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo čorba originalna panonska  150 g pilećeg filea  50 g rezanaca za supu 1 glavica crnog luka so mleveni crni biber suncokretovo ulje 1 žumance 50 g kisele pavlake peršunov list 1,2 l vode Način pripreme: U šerpi za kuvanje, na srednje-jakoj temperaturi, na malo ulja  izdinstati crni luk i pileći file isečene na kockice, sve dok namirnice ne dobiju žuto-staklastu boju. Posoliti luk i piletinu ...

Opširnije
Čizkejk sa miks voćem

Čizkejk sa miks voćem

Sastojci: Za preliv: 300 g Friglo miks voća 100 g kristal šećera 15 g želatina Za koricu: 300 g mlevene plazme 120 g maslaca 2 dl soka od ceđene pomorandže Za fil: 250 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 500 g maskarpone sira 500g kisele pavlake 30 g želatina Način pripreme: Za koricu, mikserom umutiti maslac i mlevenu plazmu postepeno dodajući sok od ceđene pomorandže. Dobijenom masom ravnomerno obložiti dno okruglog pleha ...

Opširnije
Gratinirana boranija (2 do 3 porcije)

Gratinirana boranija (2 do 3 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo žuta boranija mlada 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 200 g kisele pavlake 100 g gauda sira so mleveni crni biber suncokretovo ulje Način pripreme: U šerpi sa malo ulja, na srednjoj temperaturi, propržiti sitno iseckani crni luk pa dodati Friglo žutu boraniju . Nastaviti sa dinstanjem i povremenim mešanjem narednih 15 do 20 minuta. Po potrebi dodavati malo vode.  Nakon toga začiniti jelo sa solju i ...

Opširnije
Čokoladna torta sa višnjama

Čokoladna torta sa višnjama

Sastojci: 300 g Friglo višnja Za fil: 20 žumanaca 250 g šećera u prahu 250 g margarina 250g maslaca 300 g crne čokolade Za korice 20 belanca 300 g kristal šećera 300 g mlevenih oraha Način pripreme: Fil :  Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj posudi . Mikserom penasto umutiti žumanca i šećer u prahu. Zatim u njih dodati maslac, margarin i otopljenu čokoladu. Mutiti dok se sve ne sjedini u kompaktnu smesu, odnosno dok se ...

Opširnije
Pečeni krompiri u košuljici sa ruskom salatom (4 porcije)

Pečeni krompiri u košuljici sa ruskom salatom (4 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo ruska salata originalna 2 jaja 150g šunke 150g pilećeg filea 200 g majoneza 1 kašičica senfa 100 g kiselih krastavčića 8 komada krompira srednje veličine (1,2 kg) 50 g maslaca so mleveni crni biber Način pripreme: U ključaloj, slanoj vodi, skuvati pileći file pa ga izvaditi i ostaviti da se dobro ohladi. U istoj vodi tvrdo skuvati jaja, odnosno kuvati ih minimum 12 do 15 minuta od ...

Opširnije
Energetski doručak sa jagodama (4 porcije)

Energetski doručak sa jagodama (4 porcije)

Sastojci: 300 g Friglo jagoda 240 g ovsenih pahuljica 4 kašike meda 600 g grčkog jogurta 2 kašike šećera Način pripreme: Jagode prokuvati sa šećerom i nakon 5 do 7 minuta kuvanja ostaviti da se ohlade.  U 4 posudice ili čaše sa poklopcem podjednako rasporediti ovsene pahuljice. Svaku porciju preliti sa kašikom meda pa preko toga raspodeliti grčki jogurt.  ...

Opširnije
Salata sa Friglo kraljevskom mešavinom (4 porcije)

Salata sa Friglo kraljevskom mešavinom (4 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo kraljevska mešavina originalna 150 g čeri paradajza 50 g rukole 100 g sira sa plavom plesni 100 g ribizli 1 kašika susama so šareni biber maslinovo ulje balzamiko krema Način pripreme: U slanoj ključaloj vodi kuvati Friglo kraljevsku mešavinu 10-ak minuta. Nakon toga procediti povrće pa ga staviti u ledenu, odnosno vodu sa ledom, da se ohladi. Ponovo ga procediti. U posudi sjediniti Friglo ...

Opširnije
Đuveč sa piletinom (3 do 4 porcije)

Đuveč sa piletinom (3 do 4 porcije)

Sastojci: 450 g Friglo đuveč originalni gurmanski 600g pilećih bataka sa karabatakom 200 g krompira glavica crnog luka 200 g pirinča 800 ml vode 1,5 dl suncokretovog ulja 2 čena belog luka so mleveni crni biber slatka aleva paprika 1 lovorov list Način pripreme: U šerpi, na srednjoj-jakoj temperaturi propržiti crni luk iseckan na kockice i pileće batake. Posoliti ih pa dodati oljušten krompir isečen na kocke i Friglo povrće ...

Opširnije