Fabrika za preradu povrća „Friglo“ osnovana je krajem 2016. a počela sa radom u maju 2017. godine. U vlasništvu je dve domaće kompanije sa dugom tradicijom - Neimar V i Kemoimpex, koje su uložile značajna sredstva u njenu izgradnju i opremanje. Fabrički kompleks se nalazi na zemljištu vrhunskog kvaliteta koje se idealno nadopunjuje klimom pogodnom za uzgoj različitih kultura. U pitanju je najmodernija i tehnološki najopremljenija fabrika za preradu povrća koja se nalazi u Vojvodini, žitnici Evrope, u samom centru sirovinske baze. Ovo je ujedno i garancija visokog prinosa i kontinuiranog kvaliteta sirovina, kao i osiguranje bezbednosti proizvoda „od njive do trpeze“. Ono što nas naročito izdvaja je činjenica da se u našoj fabrici ceo proces od berbe povrća do njegovog zamrzavanja završava u roku od sat vremena, što je daleko brže od uobičajenih dva do dva i po sata potrebnih za taj postupak, čime se obezbeđuje očuvanje kako ukusa i mirisa, tako i svih korisnih nutrijenata.

Fabrika za preradu povrća „Friglo“, sa kapacitetom od preko 15.000 tona duboko zamrznutih proizvoda i hladnjačom kapaciteta 7.200 tona, prostire se na površini od 15 hektara dok je površina samog objekta 9.000 kvadratnih metara. „Friglo“ u svom sastavu ima i fabriku vode, koja proizvodi najkvalitetniju vodu u Vojvodini, što zajedno sa najsavremenijom ugrađenom opremom i tehnologijom u fabrici čini nerazdvojni kompleks izgrađen u saradnji iskusnih svetskih i domaćih stručnjaka.

„Friglo“ ne bi mogao da napravi proizvode vrhunskog kvaliteta da ne radi sa prvoklasnom sirovinom koju mu obezbeđuje preduzeće „Sveti Nikola", jedno od vodećih poljoprivrednih preduzeća u Srbiji, koje se bavi uzgojem povrtarskih, ratarskih i voćarskih kultura na ukupnoj površini od 4.500 hektara najkvalitetnijeg obradivog zemljišta. Od toga je 1.700 hektara pokriveno najsavremenijim sistemom za navodnjavanje tipa ranger, što je od ogromnog značaja za kontinuiran prinos i kvalitet kultura koje se uzgajaju. Pod voćem je 130 hektara, a riba se gaji u dva ribnjaka ukupne površine od oko 1.500 hektara.

Na izvoru sirovina

Na izvoru sirovina

Naši sertifikati

„Friglo“ u saradnji sa svojim isporučiocima sirovine uspostavlja i sprovodi sve neophodne postupke sistema kvaliteta GLOBAL GAP. Svi naši kooperanti redovno prolaze proceduru sertifikacije za ovaj prestižni standard u oblasti proizvodnje hrane.

Posedujemo i redovno obnavljamo serrtifikate za standarde IFS, BRC i HACCP.

Imamo najsavremeniju opremu za preradu sirovina

Ispunjavanju strogih kriterijuma kvaliteta i bezbednosti proizvoda značajno doprinosi i najsavremenija ugrađena oprema svetskih renomiranih proizvođača:

  • Linija za preradu graška - proizvođača Femia, Francuska - www.femia.fr - kapaciteta 7 t/h nekalibriranog proizvoda
  • Linija za peradu i poprečno sečenje boranije - proizvođača Femia, Francuska - www.femia.fr - kapaciteta 5-6 tona/h nekalibriranog proizvoda
  • Linija za preradu kukuruza šećerca - proizvođača Femia, Francuska - www.femia.fr - kapaciteta 5-6 tona/h nekalibriranog proizvoda
  • Linija za blanširanje - proizvođača Femia, Francuska - www.femia.fr - kapaciteta 7 tona/h na bazi graška
  • Linija za duboko zamrzavanje - proizvođača JBT-FrigoScandia, Švedska - www.jbtfoodtech.com - kapaciteta 7 tona/h na bazi graška
  • Linija za optičko sortiranje - proizvođača Femia, Francuska - www.femia.fr , Raytec, Italija - www.raytecvision.com
  • Linija za krupno pakovanje proizvoda
  • Linija za sitno pakovanje proizvoda
  • Sistem za hlađenje - proizvođača GEA Grasso, Nemačka i Baltimor, SAD.