Bilo da ih volite sveže, umiksane u omiljeni šejk ili kao sastojak maštovitih torti i kolača, maline su uvek slasni zalogaj koji prija i nepcima i celom organizmu.
Ovo voće potiče iz jugoistočne Evrope a danas je izuzetno cenjeno širom sveta kako zbog neodoljivog ukusa i mirisa, tako i zbog svojih lekovitih svojstava. Zanimljivo je da malina sadrži čak 86% vode i uprkos svom slatkom ukusu ima jako malo kalorija.
Maline su voće izuzetno bogato vitaminima C, K i E, folatima, gvožđem, kalijumom i manganom. Ono što malinu čini posebnom je visok sadržaj raznovrsnih antioksidanasa koji ne gube svoja svojstva čak ni kada je malina zamrznuta, te je stoga ovo voće naš prirodni saveznik u borbi protiv štetnih uticaja kojima je naš orgaizam svakodnevno izložen.
Uslovi skladištenja i rok upotrebe:
Čuvati na temperaturi -20°C ili nižoj.
Na sobnoj temperaturi proizvod odmrzavati 2-2,5 sata. Za brzo odmrzavanje proizvoda u mikrotalasnoj pećnici potrebno je 5-6 minuta. Nakon odmrzavanja upotrebiti kao sveže voće.