Prolećna setva na oranicima uveliko je u toku

Na oranicima sa kojih Friglo dobija sirovinu za preradu, počela je prolećna setva. Među prvim biljkama se seje Friglo grašak. Grašak je kultura koje se u prolećnoj setvi seje krajem februara i početkom marta. Zahvaljujući svojoj otpornosti na blaže mrazeve, grašak može da izdrži ovako ranu setvu. Da bi napredovao, neophodno je ima optimalnu vlažnost zemljišta. Najsavremni sistem za navodnjavanje tipa ranger, koristi se na našim njivama. Zahvaljujući ovom sistemu, mi smo našem grašku obezbedili idealne uslove za napredovanje. Nakon graška, seje se kukuruz šećerac i boranija

Trenutno, na našim oranicama grašak je već posejan i uveliko ga negujemo. Na vaše trpeze stiže početkom juna sočan i pun hranljivih sastojaka. Da vas podsetimo, razlog zašto je tako hranjljiv je zahvaljujući tome što se nakon berbe, grašak se prevozi u Friglo fabriku gde se u roku od sat vremena blanšira, prečišćava i zamrzava.

Naši vredni radnici upravo seju boraniju i kukuruz šećerac. Oni će na vaše trpeze stići malo kasnije, posle graška. U našoj ponudi nalaze se žuta i zelena boranija.