Heljdopita sa višnjama i bademom

Sastojci

  • 500 g Friglo višanja (može i zamrznutih)
  • 1 pakovanje heljdinih kora
  • 100 g pečenih sitno seckanih badema
  • 120 g kokosovog šećera(ako ne jedete šećer može i 8 kašika stevije)
  • pola šoljice kokosovog ulja ili ulja od semenki grožđa
  • pola šolje kisele vode

Priprema 

Uzmite odgovarajuću posudu i pomešajte Friglo višnje, sitno seckane bademe, kokosov šećer (ili steviju) i sve dobro izmešajte. U drugoj posudi pomešajte ulje sa kiselom vodom. 
Prvu koru premazati mešavinom ulja i kisele vode, na nju staviti drugu koru. Posuti pripremljenu smesu sa višnjama i bademom. Sve urolati i staviti u pleh u koji ste prethodno stavili pek papir. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Ostatkom mešavine ulja i vode premazati zavijenu pitu.
Peći oko pola sata na 200stepeni (dok ne porumeni). Kad pita bude bila gotova izvadite je iz rerne. Prekriti krpom i ostaviti da se ohladi 20 minuta.

Posluživanje

Najbolje je pitu poslužiti dok je topla. Po želji možete je posuti sa malo kokosovog šećera ili stevije  .

Friglo Vam želi prijatan obrok!