Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- 1 - 2 čena belog luka (po ukusu)
- 1 - 2 kašike maslinovog ulja
- 500 gr pirinča
- so i biber po ukusu
- 2 dl belog vina
- bujon od povrća
- 300 gr Friglo Originalni gurmanski đuveč
- Malo mente (po ukusu)
Priprema
Iseckati crni i beli luk luk, pa prodinstati na maslinovom ulju. Dodati pirinač, koji ste prethodno dobro isprali, staviti so i biber prema ukusu i propržiti nekoliko minuta uz stalno mešanje. Dodajte 2 dl belog vina i prodinstajte na blagoj temperaturi. Zatim, polako dodajte bujon od povrća i dinstajte pirinač na blagoj temperaturi u polu pokrivenoj šerpi. Za to vreme, u drugoj šerpi obarite 300 gr Friglo Originalnog gurmanskog đuveča.
Kada je pirinač gotov, dodajte mu povrće i sve lepo promešajte. Na kraju, dodajte i malo mente, prema ukusu.
Posluživanje
Ovo jelo najbolje je poslužiti toplo. Može se jesti samo ili kao prilog uz belo meso ili ribu. Takođe, lepo ide uz čašu belog vina.
Friglo Vam želi prijatan obrok!