Sastojci:
- 450 g Friglo đuveč originalni gurmanski
- 600g pilećih bataka sa karabatakom
- 200 g krompira
- glavica crnog luka
- 200 g pirinča
- 800 ml vode
- 1,5 dl suncokretovog ulja
- 2 čena belog luka
- so
- mleveni crni biber
- slatka aleva paprika
- 1 lovorov list
Način pripreme:
U šerpi, na srednjoj-jakoj temperaturi propržiti crni luk iseckan na kockice i pileće batake. Posoliti ih pa dodati oljušten krompir isečen na kocke i Friglo povrće za đuveč. Dinstati piletinu i povrće 10ak minuta u poklopljenoj šerpi uz povremeno mešanje. Nakon toga dodati sitno iseckani beli luk, pirinač i začine, naliti vodu, pa temperaturu smanjiti na minimum. Nastaviti dinstanje jela u poklopljenoj šerpi sve dok pirinač ne nabubri (10 do 15 minuta).