Đuveč sa piletinom (3 do 4 porcije)

Sastojci:

  • 450 g Friglo đuveč originalni gurmanski
  • 600g pilećih bataka sa karabatakom
  • 200 g krompira
  • glavica crnog luka
  • 200 g pirinča
  • 800 ml vode
  • 1,5 dl suncokretovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • so
  • mleveni crni biber
  • slatka aleva paprika
  • 1 lovorov list

Način pripreme:

U šerpi, na srednjoj-jakoj temperaturi propržiti crni luk iseckan na kockice i pileće batake. Posoliti ih pa dodati oljušten krompir isečen na kocke i Friglo povrće za đuveč. Dinstati piletinu i povrće 10ak minuta u poklopljenoj šerpi uz povremeno mešanje. Nakon toga dodati sitno iseckani beli luk, pirinač i začine, naliti vodu, pa temperaturu smanjiti na minimum. Nastaviti dinstanje jela u poklopljenoj šerpi sve dok pirinač ne nabubri (10 do 15 minuta).