Friglo zelena boranija sa plavim patlidžanom

Sastojci

  • 500 gr Friglo  zelene boranije
  • 1 veći plavi patlidžan
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • nekoliko listova bosiljka (po ukusu)
  • 1 - 2 čena belog luka (po ukusu)
  • 1 - 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike pečenog susama
  • so i biber po ukusu
  • malo aleve paprike (slatka ili ljuta, po ukusu)
  • pola limuna

Priprema

Na kolutiće iseckati luk i šargarepu, pa prodinstati na maslinovom ulju. Dodati sitno iseckan patlidžan (koji ste prethodno posolili, poprskali sa malo limuna i ostavili da odstoji kako bi iz njega izašla gorčina), pa sve zajedno prodinstati još malo. Zatim, dodajte 500 gr Friglo  zelene  boranije, sitno iseckan beli luk, bosiljak, so, biber i alevu papriku. Dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta. Dodati 1dl vode i kuvati na blagoj temperturi, dok boranija ne omekša. Vodite računa da boranija bude kuvana, ali ne sme da se prekuva kako se ne bi raspadala. Na kraju, kada voda skoro ispari, dodajte pečeni susam i dobro sve umešajte.

Posluživanje

Ovo jelo najbolje je poslužiti toplo. Servirajte uz lanene pločice, tortilje, prepečeni hleb ili galete od pirinča.

Friglo Vam želi prijatan obrok!

Naša ponuda

Saznajte više o fabrici za preradu povrća „Friglo“, prvoj takve vrste u Evropi, i upoznajte se sa našim asortimanom i standardima koje naši proizvodi ispunjavaju.

Osnovno Povrće Mešavine Povrća Zamrznuto Voće

Grašak
Grašak
400 g i 900g
Kukuruz šećerac
Kukuruz šećerac
400 g i 900g
Zelena boranija
Zelena boranija
400 g i 900g
Žuta boranija
Žuta boranija
400 g i 900g
Brokoli
Brokoli
400 g i 900g
Spanać
Spanać
400 g i 900g
Karfiol
Karfiol
900g
Kraljevska mešavina
Kraljevska mešavina
400 g i 900g
Đuveč
Đuveč
400 g i 900g
Zlatna mešavina
Zlatna mešavina
400 g i 900g