Njoke u sosu od brokolija i spanaća

Sastojci

  • 1 pakovanje njoka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 - 2 čena belog luka (po ukusu)
  • 1 - 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 gr zamrznutog Friglo mladog brokolija
  • 200 gr zamrznutog Friglo spanaća u briketima
  • so i biber po ukusu
  • 200 gr neutralne pavlake
  • malo bosiljka
  • kašika pirinčanog griza
  • parmezan ​

Priprema

U ključaloj vodi kuvajte tri minuta Friglo mladi brokoli i Friglo spanać u briketima. Nakon toga procedite kuvano povrće i stavite ga nekoliko minuta u hladnu vodu, kako ne bi izgubilo boju.  U vodi u kojoj se kuvalo povrće kuvajte njoke oko 4 - 5 minuta.

U drugoj šerpi prodinstajte na maslnovom ulju crni i beli luk luk, so i biber. Dodajte neutralnu pavlaku i kuvajte uz povremeno mešanje par minuta. Zatim dodajte pirinčani griz i bosiljak i kuvajte uz konstantno mešanje još minut.
Na kraju, dodajte prethodno obareno Friglo povrće i sve izmiksirajte štapnim mikserom.

Posluživanje

Ovo jelo najbolje je poslužiti toplo. U tanjir prvo sipajte sos, dodajte njoke i na kraju pospite sa malo parmezana. Lepo ide uz čašu belog vina.

Friglo Vam želi prijatan obrok!