Sastojci
- 1 pakovanje njoka
- 1 glavica crnog luka
- 1 - 2 čena belog luka (po ukusu)
- 1 - 2 kašike maslinovog ulja
- 500 gr zamrznutog Friglo mladog brokolija
- 200 gr zamrznutog Friglo spanaća u briketima
- so i biber po ukusu
- 200 gr neutralne pavlake
- malo bosiljka
- kašika pirinčanog griza
- parmezan
Priprema
U ključaloj vodi kuvajte tri minuta Friglo mladi brokoli i Friglo spanać u briketima. Nakon toga procedite kuvano povrće i stavite ga nekoliko minuta u hladnu vodu, kako ne bi izgubilo boju. U vodi u kojoj se kuvalo povrće kuvajte njoke oko 4 - 5 minuta.
U drugoj šerpi prodinstajte na maslnovom ulju crni i beli luk luk, so i biber. Dodajte neutralnu pavlaku i kuvajte uz povremeno mešanje par minuta. Zatim dodajte pirinčani griz i bosiljak i kuvajte uz konstantno mešanje još minut.
Na kraju, dodajte prethodno obareno Friglo povrće i sve izmiksirajte štapnim mikserom.
Posluživanje
Ovo jelo najbolje je poslužiti toplo. U tanjir prvo sipajte sos, dodajte njoke i na kraju pospite sa malo parmezana. Lepo ide uz čašu belog vina.
Friglo Vam želi prijatan obrok!