Sastojci
• 3 cela jaja
• 50 ml mleka po izboru (kravlje, kokosovo, bademovo ili bilo koje drugo biljno mleko)
• par kapi ekstrakta vanile ili jedna kesica vanillin šećera
• 10 kašika običnog ili kokosovog šećera
• 10 kašika ulja
• 1 prašak za pecivo
• 250 gr brašna po izboru (belo, speltino itd.)
• 300 gr zamrznutih Friglo višanja
Priprema
U jednu činiju odvojte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i dobro promešajte. U drugoj činiji mikserom mutite belanca, dok ne postanu čvrsta kao sneg. Zatim, dodajte žumanca i lepo sve sjedinite mešanjem. Polako u to dodajte suve sastojke i dobro umutite. Na kraju, dodajte mleko i vanlin šečer, pa još jednom kratko promešajte.
Pripremljeno testo sipajte u podmazan pleh (ili stavite papir za pečenje ) i po njemu pospite Friglo zamrznute višnje, koje nije potrebno odmrzavati.
Kolač peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta, potom smanjite i pecite još dvadesetak minuta na 180 stepeni. Dok testo raste važno je da ne otvarate rernu.
Posluživanje
Ovaj ukusni kolač možete poslužiti uz kafu, čaj ili čašu mleka.
Umesto višanja možete uvek možete staviti i neko drugo Friglo bobičasto voće.
Friglo vam želi prijatan obrok!