Tart sa malinama i kokosom

Sastojci

Za podlogu:

  • 200 gr brašna po izboru (kokosovo, bademovo ili bilo koje drugo)
  • par kapi ekstrakta vanile (može i ne mora)
  • 2-3 kašike meda, kokososvog šećera, stevije ili nekog drugog zasladjivača (po ukusu)
  • 50gr kokososvog ili nekog drugog ulja
  • prstohvat soli
  • malo kokososvog mleka ili vode

 Za fil:

  • 1 konzerva gustog kokosovog mleka (oko 400 ml)
  • 1 dl kokosovog mleka ili vode
  • 2-3 kašike meda, kokososvog šećera, stevije ili nekog drugog zasladjivača (po ukusu)
  • par kapi ekstrakta vanile (može i ne mora)
  • 30gr gustina ili 2 kašike agar agara u prahu
  • 300g zamrznutih Friglo malina

Priprema:

Podloga:

Pomešajte zajedno sve sastojke i mesite dok se sve lepo ne sjedini. Dodajte malo kokosovog mleka ili vode po potrebi. Namažite pleh za tart uljem, zatim dobijenu smesu  razvucite po plehu. Stavite u frižider na 15 minuta. Zagrejte pećnicu na 180 stepeni i pecite podlogu za tart oko 20 minuta.

Fil:

Zagrejte kokosovo mleko i  gustin (ili agar-agar) dok ne provri uz lagano mešanje uz mešanje. Kada se prohladi dodajte med (ili neki drugi zasladjivač). U pripremljenu posudu, sipajte kokosovo gusto mleko, 50 gr odmrznutih Friglo malina i pripremljeno kokosovo mleko, pa kratko umutite mikserom.

Pripremljenu smesu, sipajte u podlogu koju ste pripremili i ohladite u frižideru, najmanje dva sata. Kad se fil stegne, po površini rasporedite odmrznute Friglo maline. Kao dekoraciju možete staviti par listića mente.

Posluživanje

Ovaj ukusni tart nabolje je poslužiti rashladjen. Umesto Friglo malina možete koristiti Friglo jagode ili Friglo voćni miks.

 

Friglo Vam želi prijatan obrok!