Sastojci
⦁ 1 -2 zrela banana
⦁ 2-3 šolje smrznutih Friglo malina
⦁ 1 jaje
⦁ pola šoljice kokosovog ili nekog drugog biljnog ulja
⦁ 300 gr brašna po izboru (integralno, ovseno ili neko drugo)
⦁ 1 kašičica ekstrakta vanile
⦁ 1-2 kašike meda
⦁ 1 kašičica sode bikarbone
Priprema
U prethodno pripremljenoj činiji izgnječite dobro 1 -2 banane. Dodajte i umutite jaje i ulje, a zatim sipajte i umutite brašno. Kada napravite jedinstvenu smesu, dodajte sodu bikarbonu, kašićicu ekstrakta vanile i 1-2 kašike meda (po ukusu), pa još jednom sve dobro umutite.
U kalup za mafine poređati papirne korpice, sipajte kašikom pripremljenu smesu i u svaku korpicu stavite po nekoliko smrzmutih Friglo malina. Na kraju, u prethodno zagrejanoj rerni pecite mafine 15 minuta, na 220°C.
Posluživanje
Najbolje ih je poslužiti tople ili hladne u zavisnosti od ukusa.
Savet - umesto malina možete staviti i neko drugo bobičasto voće iz našeg asortimana.
Friglo vam želi prijatan obrok!